Citat i veckan

Det är så ofta som man läser eller hör ett citat eller ett talesätt som verkligen fastnar i huvudet. Och min minnesbank är inte alltför stor, så därför tänkte jag att jag, för att spara plats i mitt huvud, skulle kasta in ett av dem i veckan. Och jag tänkte börja med ett citat från en fransk författare som föddes samma dag, samma månad som mig, fast år 1900.

"Perfektion är uppnådd, inte när det inte finns något mer att tillägga, utan när det inte finns något kvar att ta bort." -Antoine de Saint-Exupery

Kanske nåt att tänka på..

Några plus, några minus..

Det här inlägget kanske känns lite som den har en negativ underton men, det är för att den har just det. Blev lite dyster när jag lämnade Nic på dagis och han frågade om pappa hämtar honom. Och jag påminner honom om att, med en sån där härligt possitiv ton, det är ju mamma som hämtar dig idag. "-Det blir ju jätteroligt." Vilket han garanterat redan tycker. Men medans jag tänker, "men jag då..". Så där ja´, det för räcka med självömkan där. Kommer nog bli en bra vecka det här hur som helst. Och jag skickade, som lovat, mina tankar till en viss person idag där vid halv11. Hoppas allt gick bra.

Några minus..
  • Det jobbigt genomskinliga keso locket jag fick söka efter, alldeles för länge, innan jag märkte att den redan satt på förpackningen.
  • Allt prat om att snart är vintern här. Låt mig bara leva i förnekelse ett litet tag till. Kampen kommer att bli lång och hård. Men jag får ta den kampen då.
  • Trötta aggressiva bin som ställt in siktet, sin hämd på kylan, på att döda just mig. Just det som hände mig i söndags, på min balkong, i ett scenario där jag fick fäktas för mitt liv. JObbigt.
Några plus..
  • Nicco the chef. Talangen i köket. Bara 3år gammal men en hejare på matlagning. Fast om han fick bestämma skulle en carbonara bestå till 4delar av ägg. Efter första ägget, "-mer ägg". Efter andra "-mer ägg". Efter osten, "-ägg till". Efter grädden, "-ägg till".. Aa, ni förstår. Men vi stannade redan vid två. Om nicco fick bestämma skulle nog alla maträtter innehålla ägg. Men han har intresset och det är bra.
  • "Georgy Porgy"- Hur kan man glömma bort en sån glädjebringare till låt. Snubblade över den, fick damma av den lite. Men fortfarande lika härlig.
VARNING: VARNING: VARNING: VARNING: VARNING: Innan ni fortsätter vill jag bara varna känsliga läsare att nästa, och den sista punkten kommer att innehålla ovårdad och, i vissas ögon helt enkelt, hemsk text.. Men i mina ögon levereras texten med ett härligt ego och en komisk underton..
  • Några utdrag från "She want that money"..
    "..ran across this freak, who was talking about, she was trying to sell some pussy to me for 'bout 40 dollars a nut, and i like to nut lyke three times, so that's 120 dollars i can save if this bitch just gives me some pussy for free.."- "..I opened it up, i stuck my dick in, she caught her wind and said "huh, aaah", looked at me and said "D, do you love me now?". I said "biiiiitch, what are you smoking, your pussy ain't no better than the rest" and kept stroking.. She started crying, but still she kept her legs open, steady wishing and hopin' that she could be mrs Coplin.."- "..Tried to sell me some pussy, (but no), you ain't gonna sell no pussy to me." -Devin the Dude


Jag & stålis

Inget nytt för mig, men kanske för er, att jag och stålmannen egentligen är väldigt lika. Jag vet vad ni tänker, "nu har han fått hybris", men låt oss göra en liten lista. Ingen av oss blir sjuka, om man inte verkligen vill förstås. Eller blir utsatta för kryptonit. Vi är båda förälskade i Lana Lang, i alla fall Kristin Kreuk versionen. Och vi är extemt snabba, fast jag kanske är mer snabb vid fel tillfälle, där man kanske inte bör? Både jag och stålmannen har en ärkefiende, en nemesis, som för han heter Lex Luther. Medans min verkar heta ödet. Där väger min liite tyngre stålis så, 1-0 Stefan. Men likheterna är mer än många. Stålmannen är en utomjording. Jag känner mig ofta som en utomjording. Båda passar lika dåligt i glasögon som vi passar bra i tights. Listan är lång. Nu är bara frågan. Clarks hemliga identitet är stålmannen men, vem är jag?





Innebandy idag :):) Och den här gången kommer jag inte "piskat" lämna planen efter 50min.. Ha en bra söndag allihopa..

-krAmen

Fredags-passet

En dag på gymmet i sex steg.. (nästa generations buff)
  1. Först den mentala uppladdningen, "var ett med vikten".
  2. Checka in dig själv i spegeln.
  3. Kör igång. Första övningen, "10reps eller 3, eller nja, reps ialla fall,
    biceps, eller triceps eller..?"
  4. Mellan övningarna måste man ju vila och ladda energi. "Eller man gör det man ser, för i bakgrunden sitter Nicco´s personliga tränare Alex och samlar sig innan sitt lyft på 180kg."
  5. Vatten, massor med vatten.
  6. Sen sista rycket. Ansiktsuttrycket kanske inte visar hur hårt han har kört, men han har verkligen kört ett hårt fredagspass. "Allt för damerna.."
1:2:3:
4:5:6:
Klicka bilden för att se en större bild av... aa,, bilden

(Av säkerhetsskäl kunde jag inte ta kort på några andra övningar p.ga klämma-sina-händer-eller-någon-annan-sorts-skaderisk-risken)

Provokation

Men först vill jag bara säga tack, till min privata ängel som frälste min frys med en av mina benämningar av ett afrodisiakum... GLASS:)

Och nu till dagens provokation. En generalisering..
När jag stod och diskade idag kom jag att tänka på ett uttalande, angående jämställdheten, från en äldre dam på folkhögskolan där jag gick för några år sedan. Att kvinnan är den som lagar maten, diskar och bla bla bla. Men det är tänk från den gamla skolan. (eller från bakåtsträvare) Känner nog ingen kille idag som inte kan laga mat. Som inte turas om med disken eller hjälper till med tvätten. Men samtidigt ska mannen i förhållandet också borra hålet i väggen där tavlan, som han ändå inte fick bestämma vart, ska hänga. Fixa däcket, vilket däck det nu än gäller. Meka ihop den där skänken som inhandlades från Ikea förra veckan av, gissa vem. Går jämställdheten bara åt ett håll eller, har jag missat nåt? ;)

Avd: Humor


Var bara tvungen att fota den här skylten på mariehems centrum.
Avd: Vart ska jag parkera då?







En fantastisk replik från den, i vanliga fall, gylliga Lilla al-fadji.
Avd: "..har vi också nåt som heter fuck yu."'

 

 

 

 

 

..och nej myrsloken, gyllig ska vara felstavat;)


Cliffhanger

Stefan definierar en cliffhanger..

Hotet
Det började skymma över staden Chicago. Dammpartiklerar från det unkna hotelrummet reflekterades mot strålarna från den glappande lampan i hörnet. Hotellrummet bestod endast av elva kvadratmeter säng yta och ett ännu mindre badrum. Det var det, och några vakter utanför i hallen, som mannen i sängen fick nöja sig med som vittnesskydd. Han skulle vittna senare den veckan mot den organiserade brottslighetens överman i Chicago. Lampans ljus bröts med jämna mellanrum av från det neonröda skenet som kom från "Jimmy´s kyckling" skylten på andra sidan gatan. Mannen som, helt utmattad av all uppståndelse, ligger i sängen och vill int annan än att somna in. Vrider och vänder sig, fram och tillbaka för att hitta den där perfekta possitionen för nattsömnen. När lampan lyser upp ett starkt sken innan den svartnar in. Rummet blir bäcksvart. Mannen kan bara se konturerna av sina händer, han sträcker sig efter lampan när han hör ett krafsande ljud från dörren. Han ropar ut om det är någon där medans han trycker frenetiskt på lampkontakten, men ingenting händer. Likaså ingen som svarar utifrån. Ett högt ljud smäller till från utsidan av fönstret. Han vänder blicken från dörren och precis då tänds det röda ljuset från skylten utanför. En reflektion, en skugga av någonting. Någonting som krafsande tar sig snabbt tvärs över fönster och försvinner igen. Det blir helt mörkt igen som skylten slocknar in igen, och nu kommer ljuden från alla håll. Dörren, fönstret, låter även som att små krafsande steg, likt ljudet från vassa klor, springer från massa olika håll uppifrån från taket. Mannen springer in på toaletten, stänger dörren efter sig, och tittar på sin egna reflektion i spegeln. Den enda fortfarande fungerande lampan hänger som ett runt klot ovanför spegeln i badrummet. Så han kunde se sin egen rädsla speglas i svettdropparna som rann nedför ansiktet från pannan. Nu hade dem krafsande ljuden nått ända in till toalettdörren. På nåt sett hade den eller dem här konstiga varelserna som mannen hade stt skuggan av i fönstret, kommit in i rummet. Han spjärnar en pall mot handtaget på dörren när han hör ljudet nu kommandes inifrån ventilationen. Det blir ljusare och ljusare i rummet allt eftersom lampan lyser starkare och starkare. Innan det med ett gnistrande sprak även den går sönder och mörklägger toalettrummet. Mannen sätter sig ner och kurar ihop i ett hörn. Knyter sina händer som om att han skulle be en bön för sitt liv. Och när krafsandet blir helt plötsligt allt mer påtagligt, så flyger ventilationsluckan upp med en smäll och....


Sådär ja, hoppas ni har överseende och omtanke med att jag inte är en skräckförfattare, eller någen författare överhuvudtaget. Men, det där var min cliffhanger.. Baserat på alla gånger jag har seglat med i en serie som, när den blir som mest spännande, tonar över till svart.. Men på den här historien blir det ingen "to be continued"..

-Och snart är det äntligen måndag.
Hoppas ni haft en trevlig helg, för det har jag. Och har en föraning om att den kanske t.om kan bli ännu bättre:)

The lag

Hej hej hallå där ute.
Känner mig inte så festiv just nu så jag tror jag skippar den här helgens nöjesbilaga. Men misströsta, om det nu va nån som gjorde det. Tänkte prata om, eller nämna några amerikanska lagar. Även om vissa av dem är gamla och förlegade så står dem ju faktiskt kvar i den amerikanska lagboken. Senare i helgen funderar jag lite på om jag ska skriva en "cliffhanger". Har varit sugen ett tag på definiera begreppet på något sätt men.. Vi får se.

Amerikanska lagar:
Avd: Sex&samlag
  • Tremonton, Utah: Där är det "Förbjudet för kvinnor att ha sex medan hon åker ambulans." (Känns inte det lite orättvist mot killarna som då måste avstå från det här heta, laddade tillfället... eller)

  • Connorsville, Wisconsin: "Förbjudet för män att avfyra eldvapen medan deras partner har orgasm."

  • Carlsbad, New Mexico; "Förbjudet att ha samlag i bilar om inte bilen har gardiner." (Känns väl bara som allmänt vett. Dra för gardinerna för guds skull?)

  • Washington DC - "Alla andra samlagställningar än missionären förbjudna" (Lite tråkigt i längden kanske, undrar om det gäller även om man dragit för gardinerna?)

  • Washington DC - (Förmodligen en av dem absolut klurigaste lagarna.) "Förbjudet att ha samlag med oskulder, gäller även bröllopsnatten." (Den väckar många många funderationer som, vad är vitsen med en bröllopsnatt i så fall?)

  • Ventura Country, Kalifornien: "Förbjudet för hundar och katter att ha samlag utan tillstånd" (tänker bara på låten "stoppa duvan" från serien Fånga duvan med Dastardly och Mutley, den fnissande hunden. "..grip han, på han, flå han, slå han. Stoppa duvan nu!" Fast kanske mer i det här fallet ungefär som. "..grip han, på han, kastrera han..?"


    Avd: Annat

  • Nevada: Där är det "Förbjudet att rida kamel på motorvägen." (Vilken tur att man inte bor där då. Då hade jag varit tvungen att lämna kamelen Harald hemma i garaget idag igen, trist)
  • Arkansas: "En man har rätt att slå sin fru, men bara en gång i månaden." (Den här är det nog bäst att jag inte kommenterar, säger bara ett ord. Disciplin.) ;)

  • Tennessee: "Förbjudet att fånga fisk med lasso." (Vet inte riktigt, men som jag föreställer mig situationen så tycker jag att om man lyckas fånga en fisk med lasso. Då förtjänar man fan att fånga fisk med lasso) Men tror tyvärr det är en annan typ av lasso dem menar en den som hör till cowboy hatten och boots..


  • Och dagens sista kommer från Florida: "Blir en elefant bunden vid en parkeringautomat, skall man betala ordinarie parkeringsavgift för den." (Sådeså!)

Blir kanske en del två av den här versen för det verkar finnas oändligt av flummiga lagar i USA. Det roligaste är nog att eftersom lagen har kommit på tal så har förmodligen någon gjort gärningen från första början. T.ex som att ha hängt ut en säng genom fönstret på vädring, eftersom man får enligt lag i Florida absolut inte hänga ut sin säng genom fönstret för vädring...

Tevlig helg. Det ska jag ha i alla fall.
-krAMEN

..som ett väloljat spjut

Började dagen med besvikelse. Har sett fram emot fredagens squash runda hela veckan nu. Men min extremt sällsynta skada på vänstra fotens undersida, också kallad trampdyna, hade under natten bara blivit värre.
Även fast jag tog ett varmt fotbad kvällen innan, och försökte massera lite, men det hjälpte föga. Har en kompis som är utbildad sjukgymnast som tog sig en titt på foten under förmiddagen. Han kom fram till att det bara var en muskelskada som kommer att släppa inom några dagar. Kanske även fortare om jag gör vissa övningar som han gav mig. Pust, vilken tur..
Men det är bara att byta plan inför morgondagen. Min planB blir att simma längder istället. Inte lika roligt kanske men väldigt skönt. Och nu när jag har en ny, rapsolje-rakad, överkropp (i brist på raklödder), lär jag penetrera vattnet snabbare än Robin Hoods pil når sitt mål. Som ett väloljat spjut. Sen avsluta Iksu besöket med ett avkopplande bad i bubbelkoppen. Så det kommer nog bli en bra fredag ändå:) 


Kastar in en mindre höstlista också.

Plus: Hösten. Alla dess vackra färger, med många "kodak moments", som man kan njuta av på en härligt förfriskande eftermiddags promenad.

Minus: Hösten, mörkret och kylan, som påminner om att vintern kommer allt närmare..

Vi stannar där, får inte bli för negativa på den här dagen, innan dagen, innan helgen. Om man nu inte räknar fredag som helg. -krAMEN

Dagens citat:

Dagens citat, eller ett citat i alla fall, slank ur en kompis
till mig idag lite från ingenstans.

"Tv´n är ett energi läckage av nånnting" -T.S (med just två n för att fånga uttalet) :)

Behöver inte definieras utan håller bara helt enkelt med.

..bakomflutna före dig?

Kapitel2, avsnitt 8:2 i min bibel.

Har tänkt mycket på gamla minnen dem senaste dagarna. Och visst, det kan ju både vara
jobbigt och roligt. Varav jag kom in på uttrycket, "lämna det förflutna bakom dig".
Men jag föredrar nog Pumbas variant, "lämna det bakomflutna före dig". Kan vara bra att
komma ihåg vissa saker. Både dem dåliga som dem bra. Dem sämre som vägledning, vad man kanske bör undvika i framtiden. Dem bra som uppmuntran, glädje när din
dag ser mörk ut..
Tack Pumba. Vi borde sätta oss ner och prata någon dag, om allt från stjärnor till småkryp. Har nog mycket att lära av dig.

-Hakuna Matata

Veckans Kung o Keff

Veckans Kung:

Vet inte om det var menat hotfullt eller skämtsamt men i det
här sammanhanget går jag nog på det andra alternativet.
(Nu har du kommit till fel stadsdel BITCH)

För man kan inte göra annat än att hålla med, speciellt
när man sitter på linje 8-Ersboda.. (umeås tumba;))


Veckans Keff:
Kinder ägg 3-pack

När man köper Kinder 3-pack och får
tre likadana wall-E leksaker, kan man inte känna
annat än, besvikelse!


Nöjesbilg: Stefan "Bindefeldt"

Äntligen lördag..
Idag tänkte jag göra ett litet festschema, för den som inte riktigt vet vem han är.
Tips och musiken som passar.. (Lite allvar, lite ironi, mycket skräp)

  1. Förberedelse:
    Flexträna biceps inför förfesten, under passet passar Queens of the stone bra. Mycket pepp och inte allt för aggressivt.
    Inhandla jordgubbar (helst färska). Rom. Tilltugg t.ex chips/gurkstavar med dipp. Kanske
    t.om lyxa till det med lite ölkorv från Piteå.
  2. Förfest
    I din lägenhet eller din närmaste kompis. Vilket tillhåll som nu funkar bäst.
    När folket har börjat trilla in och festen kickat igång intar du köket där du, lite läckert,
    mixar och trixar ihop några jordgubb-daquari´s som du ställer upp fint i glas på köksbordet. En levererar du helst själv till den där speciella du spanat in där i soffan. (visar din fly´ighet) Sen går du och sätter igång Rock n´Roll all night med Kiss på högsta nivå. (visar din party-animal-sida-med-intentioner)
  3. Festen
    När festen är under full gång är det dags för dig att plocka lite av uppmärksamheten, när du glider fram och sänker volymen. Byter från cd till tv på förstärkaren och höjer volymen igen till "Mother lover - SNL feat Justin Timberlake". Som också visas på din häftiga platt-tv som hänger där på väggen i vardagsrummet. (visar att du inte bara är fly, utan att du har humor också). Har du ingen möjlighet till att visa musikvideon bör du skrota den här idén. Annars funkar "I´m on a boat" perfekt som encore.
    Sen släpper du kontrollen och åtegår till att socialisera med gästerna



  1. Efterfesten
    Kulmen är nådd och nu är det dags att varva ner. Och vad funkar bättre då en gammal klassisk ballad som också funkar som stämnings uppbyggare inför mys tryckaren. Där skulle jag föreslå "Bangles" med Eternal Flame. Eller nåt liknande.. (visar känsliga sidan) 
    Undvik obsceniteter och streka-naken-runt-torget-vadet, så gott det går..
    Då borde det här gå vägen dig också. Funkar oftast varje gång;)
    Nu är det bara för dig att ro båten i land, knyta säcken, fixa biffen. Kanske till och med kirra gussen?

Lycka till nu och ha en fantastisk lördagkväll alla:)
-Kram från bilel´liten


tankar o fund. del2

Hej hej hallå där´.. Och ja, jag pratar fortfarande.


Tävlingsinstinkt:

Nu var det inte igår vi var på Aquarena i holmsund, en liten bit utanför umeå.
Ett mysigt litet paradisbad, med fetstil på litet.
Men senaste, som också var den första, gången jag och Nooni var där med hans gudfar och hans mysiga familj. Tog det inte lång tid innan jag och Kim märkte att det fanns tidtagning på två av vattenrutchbanorna. Vilket ledde till att det inte tog lång tid innan tävlingen var i full gång. Med varsitt barn i knäet, eller på magen eller vilken teknik som nu funkade bäst, bar det av i full kaliber nedför banorna. Jämförde banrekord, tidigare tider, tyngd, badshortsens friktion. Vad som nu kunde spela in på vilken tid man fick.
Den här dagen var ingen engångsföreteelse heller, utan det här var mer exemplet på en skada som sitter i ryggmärgen. Vi har använt en gungställning som "lilla sportspegeln" vägg. MedMera.. Ge oss en boll, eller bara någonting runt och jag lovar vi hittar på något sätt att hålla någon sorts poängräkning. Vad det än är för aktivitet/lek.
Finns det ett sätt att vända den till en tävling, så tävlas det..


..så, nu ska jag sluta prata skräp och göra någon nytta istället. Hoppas ni har det
fortsatt bra alla få:)
Nöjesbilagan släpps lördag den 12/9.. Ses kanske då..

Tjingeling Kram.. och ett litet schnoodle;)

tankar o fund. del1

Hej hej hallå bibelito, idag tänkte jag bara kasta ut några tankar och funderingar.. mer exakt två av dem..

Gymkultur:

Jag tycker väldigt mycket om att styrketräna, missförstå mig rätt. Det frigör edorfiner
och blablabla, är allmänt hälsosamt. Men jag tycker väldigt lite om själva gymkulturen. Det första man ser när jag kommer ner på gymmet är 3, 4, 5 killar/män sittandes på led framför den stora panorama spegeln som hänger där på väggen. Men dem tittar inte på sig själva, sina egna biceps. Nä, dem sneglar på den eller dem till vänster. Dem tittar inte heller på den söta flickan som stretchar där i hörnet. Nä, dem kollar fortfarande in pressarna till vänster. Och det som förundrar mig ännu mer är att, när dem nu checkar in sig själva i spegeln, verkar det oftast bara vara för att kika om den där härliga bodybuildar-luggen fortfande ligger som den ska. Vet inte om dem bara jämför sig, mäter sig. Eller om dem har hittat ett ställe där dem kan lämna garderobsdörren lite sådär på glänt. Utan att någon egentligen riktigt reflekterar på det. Vissa har t.om (peter reflekterar) snofsat upp sig sådär mycket att man undrar om dem är på väg till krogen. Varför? Fast ska inte generalisera, alla beter sig inte på det här sättet. Som t.ex att,, alla vita är inte kriminella.. Eller jag vet inte. Hänvisar mig till Dave Chapelle "I´m just talkin´" ;)


obs: bilden är ett montage

Sätter ribban på måndagen:)

Hej hej hallå bibeln.
Som jag tidigare nämnt är situations komik en viktig del av tillvaron liksom verkliga komiska situationer.
Tänkte börja att sätta ribban på veckan redan nu på måndag med just det. En sann berättelse.
(Källan lämnar vi utanför, liksom namnen som är fiktiva)

Skogstrollet:

Det här berättelsen handlar om pappa Johan och han trettonårige, autistiska son Torbjörn.
Pappa Johan- sitter framför sitt skrivbord på jobbet och går igenom några viktiga papper när telefonen ringer.
Han tar upp mobilen och tittar på displayen. Det är hans son Torbjörn som ringer.
"Pappa pappa, jag har fångat ett skogstroll!" Pappa Johan- skakar på huvudet och svarar lugnt. "Visst visst, det är jättebra Torbjörn" Van som han är att få höra den ena sagan efter den andra från sin väldigt fantasifulla son.
Efter samtalet återgår Pappa Johan till sitt arbete och tänker inte mer på samtalet. Ett par timmar senare när han lagt ihop sina papper fint på skrivbordet, släckt lampan och satt sig i bilen ringer mobilen igen. "Pappa pappa, du måste komma o titta, jag har fångat.." Pappa Johan avbryter Torbjörns ivriga uppspelta samtal och förklarar att han får berätta mer om trollet när han kommer hem. När han kommer uttröttad hem möts han i dörren av sonen.
"Kom pappa kom, jag har fångat ett skogstroll". "Snälla Torbjörn kan vi ta det där efter maten", svarar pappa Johan medan han hänger upp sin jacka i hallen.
Under middagen fortsätter Torbjörn att tjata om sin fantastiska upptäckt till fångst som han så stolt ska ha låst in i garaget. Så efter maten, när pappa Johan dukat av bordet så ger han upp och ber sonen visa den här unika fångsten. Torbjörn greppar glatt och ivrigt tag i pappans arm och leder honom till garagedörren, låser upp den. Och det som möter pappa Johans syn chockar honom, som det skulle chocka även den hårdaste av nerver.
För där möts han av blicken från en, mindre glad, dvÄRg!!..

 

Och det var min måndags berättelse. Hur han fångade "skogstrollet" får din fantasi avgöra. Va det med en klubba och en säck, eller hade han gillrat en fälla i skogen som han täckt med löv eller?? Du bestämmer.. :)
Tills nästa gång, ha en bra start på veckan:)

Tjingeling Kram Hej


One-liners, i min benämning

One liners:
Jag har alltid trott att jag har varit ett fan av one-liners, tills jag gjorde en nogrannare undersökning av vad one-liners är. Och har kommit fram till att det jag nog egentligen tycker är roligt är mer one-liners inom situations komik. Och helst lite mer av den mörkare sortens situations komik.

One-liners består kort sammanfattat av kortare skämt som:
  • "Fattar inte vitsen med telefonsex; när man väl har stoppat in luren så hör man ju inte vad den andre säger"
"Bad gud om en cykel, men vet att han inte arbetar på det sättet så jag stal en cykel och bad om förlåtelse"
  • "Tjejer kanske kan fejka en orgasm, men killar kan feja en hel relation"

Vilket är lika roligt som "roliga historier", alltså inte alltför roligt i min uppfattning. Jag vill bli
överraskad! Har också sett ett av mina favorit ordspråk benämnas som en one-liner. "Bättre att tiga och låta folk tro att du är dum, än att tala och undanröja alla tvivel" Som för mig är just det, ett roligt ordspråk!!

Så för att förtydliga det som gjorde att jag blev förälskad i just one-liners, i min benämning, var från den genialiskt mörka humorserien Percy tårar.

Min favoritreplik, min roligaste, är från Percy i sin storhet själv, mästaren på one-liners..
"När han, står på flygplatsen och väntar på att checka in, går fram till en dam som står där
med sin rullstolsbundna son och säger. -Jasså, här står vi med varsitt kolli."

Den är elak, den är oväntad, den Är en one-liner..

1980´s biografi

"Inte helt sucky och lika söt som suki"


1980: Händelser..
  • Victoria blir svensk kronprinsessa.

  • Sällskapsresan har premiär.

  • Uno Lindström sätter världsrekord i fotbollsjonglering med 103.000 tillslag.

  • Första dragningen i det nya svenska spelet Lotto äger rum. 


1980: Föddes..


Gisele Bündchen, fotomodell och skådespelare->




Ronaldinho, fotbollsspelare (mindre fotogenisk)
<-Macaulay Culkin, skådespelare

 

Christina Aguilera, sångerska-> 

 



Stefan Strandberg, bloggvärldens färsking..

..inte helt sucky och lika söt som ;)


RSS 2.0