Måndag måndag. äntligen måndag

Så var det äntligen måndag och nya äventyr som väntar.
Överst på den listan är nog bergklättringen som jag inte är för rutinerad av så det kommer bli lite spännande. Sen, om inte samma lika som innan, har vi svamp plockning som förhoppningsvis slutar med att få några smörstekta till midda´ med en vackert saftig köttbit, eller corn, eller vad som nu äts. Och sist men inte minst, fisketur till Kåddis eller nåt liknande "byasamhälle". Har inte blivit så mycket fiske i år så det blir skönt. Hoppas solen lyser på oss bara.
Men först kickar vi igång veckan med fläskpannkaka hemma hos familjen Teddy:)

Måste sortera mina tankar lite sen så.. Tills nästa gång

Tjingeli kram

2:a listan. The mini ninjas

Va bara tvungen att trycka ditt en till lista med 2 listettor. Två av dem främsta medlemmarna till den rosa ninja klanen.. och ALLtid på topp:)

Teddy ´Bonzai´ NoName - (med uncle stefans brillor)

Nicco ´Kiaii´ Nited





















*Never reveal your true identity. -D.R.N.K

Sexy Vamp.. 1:a listan


Tjohoo där:)
Känns som att nu när trueblood har börjat att sändas på svt kommer sverige få lite vampyr feber, åtminstone en liten förkylning. Och med all rätt. Jag har alltid sagt att det finns få saker coolare än en sexig vampyr..
Så det här blir min lista.

  1. Kate Beckinsale från "Underworld"



  2. Brad Pitt från "En vamyrs bekännelse"



  3. Salma Hayek från "From dusk till dawn"




  4. Aaliyah från "Akasha, the queen of the damned"



  5. Alexander Skarsgård från "Trueblood"






    Om man ändå va en vampyr

Pennan mäktigare än svärdet?

Fick nyligen höra något som störde mig. Människor som sprider lögner och skit om någon eller något dem inte vet någonting om. Men den nya Jag lägger ner svärdet mot pennan och tänker inte attackera eller försvara dessa påståenden. Tänker istället bara citera en känd svensk författare..

"Det Per säger om Pål, säger mer om Per än det säger om Pål"  -Kay Pollak

Leva och låta dö

En tårdrypande historia som började med ett telefonsamtal på vägen hem efter en hård arbetsdag.
-Det ligger en fågel på vinden, säger rösten smått gripen.
När vi kommer fram går Kim upp på övervången. Lägger fågeln, som blödandes ligger där och kipper efter andan, i en påse som han bär ut på gården. Där står vi nu och funderar på vad vi ska ta oss till.
Leva och låta dö. Jag vet vad det rätta i en sådan här situation är, men efter att jag råkade titta in i den lilla sparvens (art okänd) svarta små söta ögon var det svårt att, låta dö.
Som tur var fanns vardagshjälten Johanna där som axlade ansvaret, hämtade trädgårds spaden och besparade den lille från dess lidande. Det är till dig, som lika snabbt som katten släpade in dig i våra liv, flög iväg från oss igen till fågel himlen, som det här inlägget är tillägnat. Vart du nu än är så tänker vi på dig, och vi kallar dig för,, "chicky bits".
R.I.P

Listan som jag tidigare nämnde kommer med nöjesbilagan i helgen.
Kram -S

Farlig förbindelse med tvist..

Om jag fick ha intro musik till den här bloggen skulle det utan tvekan bli "your the best around"
från KarateKid. (..nothing, chu-bie doo ba, keep you down)
Oj snurrade iväg där lite, tänkte egentligen berätta en liten berättelse om en liten iskall..

Farlig förbindelse med tvist
.
(Det var en gång..) En söt liten tjej som nyligen blev bjuden av en lirare, vi kallar honom rupert, på en utomlandsresa.
Hon accepterade, om han accepterade att dem bara åkte som vänner, och det gjorde han. Dem hade det ganska trevligt tills en kväll när, hans försök gång på gång misslyckats till att vinna över den här tjejen, får sin tvist.
Dem hade varit ute och druckit och rupert hade nog druckit en för mycket. För när dem kom tillbaka till hotellrummet så insisterade han att, eftersom han hade bjudit på den här resan, borde hon bjuda honom tillbaks på natura..
Hon vägrade såklart med den självrespekt hon bär på. Han blev mer och mer desperat och tillslut öppnade han balkongdörren och hotade med att hoppa.
-Men hoppa då, sade tjejen med en mer eller mindre ironisk ton.
Killen hoppade, ramlade närmare fem meter och bröt foten. Tjejen, stänger dörren och lägger sig i sängen och somnar sött. Tills hon vaknar nästa morgon av att polisen knackar på dörren och berättar att dem har hittat hennes rumskompis som nu ligger med gipsad fot på närmaste sjukhus.

Vad kan man dra för lärdom av det här. Förutom att hon är iskall och jag kallar henne stolt för "ice woman"..




När vi ändå är inne på farlig förbindelse tråden så..



Gick förbi ett skyltfönster när jag såg den här postern, kändes kusligt bekant på nåt sätt.. :)


-Måndag imorgon, härligt härligt.. Ny vecka, ny inspiration. Ha de bäst tills dess alla få,
då tror jag det blir en liten lista eller två.. Tjing


..och där kom ett minus

När jag skrev mitt första inlägg nu på blogg.se så hade jag bara ett plus. Och samma sak på min fc book status igår, bara massa plus i mitt liv just nu. Men så kom det, ett sms pling från min telefon och jag tänker va kul, jag har en kompis.
Men tji fick jag. Ännu ett reklam sms som just också är mitt minus. Dem flesta har jag ingen aning om vart dem kommer ifrån heller.. Fast det sista vet jag faktiskt. Och jag vet inte om reklam är riktigt hela versionen av det där sms´et.
Mer en medlems pryl, och visst. Det skulle väl va kul att glida på BigCity beats, trance klubb sthlm, inatt. Men det är där, och jag är här, (som magnus o brasse säger "där e där man inte är..") och vet inte riktigt om jag vill bli påmind om det.

Men har ett till + på lager. "taxicab confessions" på svt.. Människor, människor.. behöver inte sägas mer än så.. :)


Med blondin erka som inspiration..

Jag startade en blogg första gången hösten -06. Men blev mest en krönika av gnällande och klagande. Jag klagade på den svenska vinnarandan/kämpaglöden, "inte vinna utan delta" skiten. Klagade på det ökande våldet och rasismen. Bristen på tolerans. bla. bla. bla.. Märkte vilken bitter, cynisk människa jag började bli med ålderns höst. Så jag la den snabbt åt sidan.
Har verkligen lagt hela blogg världen åt sidan. Tills jag för bara ca: en vecka sedan. Då jag blev uppmärksammad om att en gammal polare skrev en, enligt mina vänner, väldigt underhållande blogg. Så jag letade upp den o kikade lite, och helt riktigt.
Mina vänner hade alldeles rätt. Man sitter där med ett leende i mungipan när man läser, samtidigt som jag upptäckte att man uppenbarligen kan skriva om i princip vad som helst.
Meningsfullt eller ej, (och det är positivt erik, om du nu läser detta) att inte alltid måste tycka eller ha en åsikt..
Så från det ena, med blondinerka som inspiration.
Till det andra;  Måste bara vara ett plus. Såg på dialekter med fredrik lindström som utforskade teorin om att ju längre norrut du kommer, desto mer sparar man på orden.
Eller så trycker man ihop flera ord till ett.
Norrländska sammansatta ord.. som "förstlax´n = första laxen".. hur charmit kan d bli.. men då borde väl också norrländska kickers anpassa sig på samma sätt med t.ex. "fetsoft = fett soft"? Eller nåt liknande. Eller inte,  eller jag vet inte.. Just talkin´







Nästa vecka fyller mini-mannen 3:)
ga´damn va tiden går, fast jag står still

RSS 2.0